Anaferon za djecu (Anaferon za djecu) upute za uporabu

Nazofarinksa

Za liječenje djece, liječnici često propisuju farmakološke lijekove koji aktiviraju antivirusni imunitet, pružajući tako antivirusne i imunomodulatorne učinke. Jedan od tih lijekova je dječji "Anaferon", upute za uporabu za koje ćemo detaljno razmotriti u ovom članku.

Sastav i oblici izdavanja

Ovaj se lijek proizvodi u sljedećim oblicima doziranja:

 1. Pastile: ukošene, ravno-cilindrične, na jednoj strani nalazi se natpis "MATERIA MEDICA" i rizik, a na drugoj - natpis "ANAFERON KID". Bijele su boje, pakirane u blistere od 20 komada, smještene u kartonsku ambalažu. Svaki može sadržavati 5, 2 ili 1 takav blister. Upute za upotrebu tableta za djecu "Anaferon" nalaze se u svakom pakiranju.
 2. Kapi za oralnu primjenu: bezbojna tekućina, prozirna, koja se ulije u staklene bočice od 25 ml. Bočice su opremljene kapaljkom i pakirane su u kartonske kutije.

Jedna tableta "Anaferona" za djecu kao aktivni element sadrži antitijela na humani gama-interferon, pročišćeni afinitetom (smjesa voda-alkohol, koja se nanosi na laktozu monohidrat, s aktivnim oblikom tvari ne više od 10-16 ng / g). Dodatne komponente ovog medicinskog proizvoda - laktoza, kalcijev stearat, mikrokristalna celuloza, aerosil.

U 1 bočici lijeka "Anaferon" u obliku kapi kao glavna aktivna tvar sadrži antitijela na humani gama-interferon, afinitet pročišćen (u obliku kombinacije tri vodena aktivna razrjeđenja ove tvari). Kao pomoćne komponente u lijeku su predstavljeni: bezvodna limunska kiselina, kalijev sorbat, maltitol, glicerol, pročišćena voda.

farmakološki učinak

Prema uputama za uporabu, "Anaferon" za djecu ima imunomodulatorni i izražen antivirusni učinak. Tijekom provođenja kliničkih / pretkliničkih ispitivanja utvrđena je njegova visoka učinkovitost protiv virusa parainfluence, gripe, herpes simpleksa dvije vrste (uključujući herpes labijalnog i genitalnog herpesa), ostalih virusa herpesa (vodene kozice i infektivna mononukleoza), enterovirusa, rotavirusa, respiratornog sincicijskog virusa adenovirus, virus encefalitisa koji se prenosi krpeljima, kalicivirus, koronavirus.

Također, uputa za "Anaferon" za djecu obavještava da ovaj lijek pomaže u smanjenju koncentracije virusa u zahvaćenom tkivu tijela, ima izravan učinak na sustav endogenih interferona i srodnih citokina, potiče stvaranje ranih endogenih interferona i interferon gama. Lijek djeluje stimulativno na humoralni i stanični imunološki odgovor, značajno povećava proizvodnju antitijela (uključujući sekretorni IgA), aktivira funkcionalnost T-pomagača, T-efektora, stabilizira njihov omjer.

Osim toga, "Anaferon" za djecu pomaže u povećanju funkcionalne rezerve Th i drugih stanica koje sudjeluju u imunološkom odgovoru. Lijek inducira mješoviti imunološki odgovor Tx1 i Th2, koji se očituje u obliku povećanja proizvodnje citokina Tx1 (IL-2, IFN γ) i Th2 (IL-4, 10), modulacije (obnavljanja) ravnoteže Th1 / Th2. Osim toga, ovaj lijek povećava funkcionalnu aktivnost stanica ubojica i fagocita, ima antimutagena svojstva.

Indikacije za imenovanje

U skladu s uputama za uporabu, "Anaferon" za djecu indiciran je za razvoj sljedećih patologija:

 • Akutne respiratorne virusne infekcije, uključujući gripu - za terapiju i prevenciju.
 • Bolesti uzrokovane virusima herpesa (infektivna mononukleoza, vodene kozice, genitalni i labijalni oblici herpesa) - kao dio složene terapije liječenja.
 • Kronična herpesvirusna infekcija, uključujući herpes labija i genitalije - kroz složeno liječenje i profilaktičke svrhe radi smanjenja učestalosti recidiva.
 • Ostale virusne infekcije akutne i kronične prirode uzrokovane koronavirusom, enterovirusom, rotavirusom, virusom krpeljnog encefalitisa, kalicivirusom - kao dio kombinirane terapije i u profilaktičke svrhe.
 • Bakterijske infekcije podrijetla - kao dio kombiniranog liječenja i u profilaktičke svrhe.
 • Sekundarna stanja imunodeficijencije različitih etiologija (uključujući prevenciju i uklanjanje komplikacija virusnih i bakterijskih bolesti) - kao dio kombinirane terapije.

Kontraindikacije

Prema uputama za uporabu, "Anaferon" za djecu kontraindiciran je u neonatalnom razdoblju (starost manja od 1 mjeseca). Također je zabranjeno u slučajevima individualne preosjetljivosti na elemente sastava..

Upute za "Anaferon" za djecu

Tablete farmakološkog lijeka uzimaju se oralno u razmacima između obroka, rastvarajući se u ustima do apsolutnog otapanja (bukalno ili sublingvalno), po 1 komad. Ako ne postoje drugi recepti, preporučuje se sljedeći režim doziranja lijeka:

 1. Za gripu, ARVI, herpesvirusnu infekciju, crijevne bolesti zarazne prirode, neuroinfekcije: preporučuje se započeti liječenje lijekom kod prvih simptoma akutne virusne infekcije prema sljedećoj shemi: svakih pola sata, 1 tableta (prva 2 sata), nakon čega se uzimaju još 3 tablete nakon jednakih intervalima do kraja prvog dana. Počevši od drugog dana i nakon toga, dijete se daje 1 tabletu 3 puta dnevno do potpunog oporavka.
 2. U slučaju akutnog genitalnog herpesa, tablete se uzimaju prema sljedećoj shemi u redovitim intervalima: od prvog do trećeg dana - 1 tableta 8 puta dnevno, zatim - 1 tableta 4 puta dnevno tijekom 3 tjedna ili više. U liječenju kronične herpesvirusne infekcije i prevenciji recidiva, djeci se propisuje 1 tableta 1 put dnevno, trajanje preventivnog tečaja određuje liječnik pojedinačno. U nekim slučajevima doseže šest mjeseci.
 3. Prevencija i liječenje stanja imunodeficijencije (s kombiniranom terapijom bakterijske infekcije): 1 tableta se propisuje 1 put dnevno. Ako se djetetovo stanje ne popravi do kraja 3. dana uzimanja ovog lijeka, trebate kontaktirati pedijatra.

U kojoj se dobi mogu propisati tablete "Anaferon" za djecu prema uputama za uporabu?

Proizvođač tvrdi da je lijek siguran čak i za dojenčad. Dopušteno je davati lijek bebama starijim od mjesec dana, kako je naznačeno u uputama za lijek. Istodobno, u djetinjstvu se koristi samo lijek namijenjen djeci, a odrasli analog smije se koristiti samo od 18. godine.

U sezoni pogoršanja respiratornih bolesti, kako bi se to spriječilo, preporučuje se uzimanje lijeka svakodnevno 1-3 mjeseca u dozi od 1 tablete dnevno. Za djecu od 1 mjeseca do 3 godine preporučuje se otapanje lijeka prije uzimanja u 20 ml prokuhane vode, ohlađene na sobnu temperaturu.

To potvrđuju upute za uporabu za tablete "Anaferon" za djecu.

Isti lijek u obliku kapi uzima se i oralno. dajte ih djetetu u razmacima između obroka. Prvog dana terapije mora se provesti pet doza lijeka u razmaku između hranjenja djeteta ili 15 minuta prije hranjenja ili pijenja. Kapi se izdaju u žlici. Za 1 prijem stavi se 10 kapi.

Upute za "Anaferon" za djecu moraju se strogo poštivati.

Shema terapije: prvog dana djetetu se daju 10 kapi svakih 30 minuta tijekom 2 sata, a zatim se broj doza smanjuje na 3 puta u redovitim razmacima. Počevši od 2 do 5 dana terapijskih mjera, dijete se daje 10 kapi 3 puta dnevno.

Nuspojave

Prema uputama za "Anaferon" za djecu u tabletama i kapi, nuspojave tijekom primjene ovog farmakološkog sredstva u preporučenim dozama i za naznačene kliničke indikacije nisu registrirane. U nekim slučajevima mogu se javiti reakcije preosjetljivosti na elemente iz sastava lijeka.

Posebne preporuke

Što još možete naučiti iz uputa za "Anaferon" za djecu?

Propisivanje ovog lijeka ne preporučuje se djeci s urođenim oblicima nedostatka laktaze, kongenitalnom galaktosemijom, znakovima malapsorpcije glukoze, jer sadrži laktozu monohidrat.

Nema podataka o slučajevima nekompatibilnosti lijeka s drugim farmakološkim pripravcima / tvarima. Ako je potrebno, može se kombinirati s drugim antibakterijskim, simptomatskim i antivirusnim lijekovima..

Tako je rečeno u uputama za uporabu za "Anaferon" za djecu.

Što se može zamijeniti

Analozi lijeka su:

 1. "Amiksin" je antivirusni lijek zasnovan na djelatnoj tvari tirolon. Ovaj lijek je induktor proizvodnje prirodnog endogenog interferona. Nakon nakupljanja terapijske razine ovog elementa u stanicama crijeva, jetra, granulociti i T-limfociti počinju aktivno proizvoditi interferon u roku od nekoliko sati. Suzbijajući prevođenje virusnih proteina i stimulirajući antivirusni imunitet, lijek "Amiksin" koristi se u liječenju različitih virusnih infekcija u djece, pomaže u poboljšanju funkcionalnosti imunološkog sustava, pojačava proizvodnju antitijela plazmatskim stanicama i B-limfocitima, stimulira matične stanice u koštanoj srži, dovodi do povećanja broja imunološke stanice u krvi.
 2. "Immunin" je djelotvorno sredstvo temeljeno na ljudskom faktoru zgrušavanja krvi IX, a to je jednolančani glikoprotein molekulske mase približno 68 000 daltona, sintetiziran u jetri. Aktivirani faktor IX c s faktorom VIII aktivira faktor X koji se protrombin pretvara u trombin. Pod utjecajem ove tvari fibrinogen se pretvara u fibrin koji stvara ugrušak. Lijek se koristi za trajno povećanje imuniteta i smanjenje gustoće krvi.
 3. "Kagocel" je antivirusni lijek čiji je aktivni sastojak istoimena tvar. Ovo farmakološko sredstvo potiče sintezu kasnih interferona (alfa i beta) koji imaju značajno antivirusno djelovanje. Proizvodnja interferona događa se u svim stanicama imunološkog sustava. Nakon prvog unosa razina im se povećava u roku od dva dana, a koncentracija u crijevima znatno se povećava u roku od nekoliko sati. Maksimalni učinak lijeka bilježi se na početku unosa najkasnije tri dana od početka patološkog stanja, koje je povezano s aktivnošću virusne replikacije unutar zahvaćenih stanica. U ovoj su fazi razvoja patogeni najosjetljiviji na djelovanje interferona..
 4. "Arbidol" je farmakološki lijek iz kategorije antivirusnih lijekova, koji djeluje kao imunomodulator. Pokazuje izražen učinak protiv gripe, negativno utječe na viruse gripe klase B i A, virus SARS, suzbijajući ih i sprječavajući prodor u zdrave stanice tijela. Također, ovaj lijek inhibira spojeve u masnoj membrani patogena i staničnih membrana, pomaže u jačanju imuniteta, povećava otpornost tijela na različite virusne infekcije, smanjuje učestalost komplikacija nakon sličnih bolesti u djece i pogoršanje kroničnih bakterijskih infekcija. Korištenje ovog lijeka pomaže u smanjenju manifestacija virusne intoksikacije i simptoma same bolesti, što značajno smanjuje razdoblje bolesti.

Trošak farmakološkog sredstva za djecu "Anaferon" u domaćim ljekarnama može varirati unutar 220 - 250 rubalja po pakiranju. Ovisi o regiji.

Recenzije

Ovaj je lijek već dugi niz godina vrlo popularan kod roditelja male djece, posebno one koja pohađaju vrtić i školu, pa su skloni čestim respiratornim bolestima. Mnogo je pozitivnih kritika o lijeku "Anaferon" za djecu, iako postoje i neki u kojima roditelji ukazuju da su nezadovoljni ovim lijekom..

Najčešće mišljenje o ovom lijeku je da se učinkovito nosi sa svojom funkcijom, štiti dječje tijelo od virusnih infekcija i pomaže u sprječavanju razvoja patološkog stanja u ranim fazama. Kao što roditelji primjećuju, ako je liječenje započeto s prvim simptomima, često je moguće izbjeći širenje infekcije i spriječiti bolest. U nekim slučajevima ovaj učinak nije primijećen. Međutim (prema potrošačima) djeca su se brže oporavila, a sama bolest bila je blaga..

Negativni pregledi lijeka sadrže informacije o njegovoj niskoj učinkovitosti. Roditelji kažu da "Anaferon" nije pomogao svojoj djeci u borbi protiv gripe i SARS-a te praktički nije dao pozitivan rezultat.

U recenzijama je vrlo malo podataka o nuspojavama, što ukazuje na to da se ovaj lijek dobro podnosi i da nema negativnog učinka na tijelo. To omogućuje dugotrajnu upotrebu..

Pregledali smo upute za "Anaferon" za djecu.

Upute za uporabu Anaferona za djecu

Registracijski broj: LP-N (000035) - (RG-RU)

Oblik doziranja: pastile

Sastav

afinitetno pročišćena antitijela na humani gama interferon - 0,003 g *

Pomoćne supstance: laktoza monohidrat 0,267 g, mikrokristalna celuloza 0,03 g, magnezijev stearat 0,003 g *

afinitetno pročišćena antitijela na humani gama interferon - 0,003 g *

* primjenjuje se na laktozu monohidrat u obliku smjese voda-alkohol sa sadržajem ne većim od 10-16 ng / g aktivnog oblika aktivne tvari.

Opis

Tablete su ravno cilindrične, s zarezanom i zakošenom pločom, od bijele do gotovo bijele. Na ravnoj strani crtom ispisan MATERIA MEDICA, na drugoj ravnoj strani natpis ANAFERON KID.

Farmakoterapijska skupina

Antivirusno i imunostimulirajuće sredstvo.

ATX kod

farmakološki učinak

Uz profilaktičku i terapijsku uporabu, lijek ima imunomodulatorni i antivirusni učinak. Efikasno protiv virusa gripe, virusa herpesa (vodene kozice, infektivna mononukleoza) i rotavirusa eksperimentalno je i klinički utvrđena. Lijek smanjuje koncentraciju virusa u zahvaćenim tkivima, utječe na sustav endogenih interferona i povezanih citokina, potiče stvaranje endogenih "ranih" interferona (IFN a / β) i interferona gama (IFN γ).

Potiče humoralni i stanični imunološki odgovor. Povećava proizvodnju antitijela (uključujući sekretorni IgA), aktivira funkcije T-efektora, T-pomagača (Tx) i normalizira njihov omjer. Povećava funkcionalnu rezervu Th-a i ostalih stanica uključenih u imunološki odgovor. Induktor je miješanog imunološkog odgovora tipa Txl i Th2: povećava proizvodnju citokina Txl (IFN γ, IL-2) i Th2 (IL-4, 10), normalizira (modulira) ravnotežu aktivnosti Th1 / Th2. Povećava funkcionalnu aktivnost fagocita i prirodnih stanica ubojica (EK stanice).

Farmakokinetika

Osjetljivost suvremenih fizikalno-kemijskih metoda analize (plinsko-tekuća kromatografija, tekućinska kromatografija visokih performansi, plinska kromatografija-masena spektrometrija) ne omogućuje procjenu sadržaja aktivne tvari Anaferona za djecu u biološkim tekućinama, organima i tkivima, što tehnički onemogućava proučavanje farmakokinetike.

Indikacije za uporabu

Prevencija i liječenje gripe i akutnih respiratornih virusnih infekcija (ARVI) u djece u dobi od 1 mjeseca do 18 godina.

Liječenje infekcija uzrokovanih virusima herpesa (infektivna mononukleoza, vodene kozice) kao dio složene terapije u djece u dobi od 1 do 18 godina.

Liječenje akutne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusom kao dio složene terapije u djece u dobi od 6 mjeseci do 18 godina.

Kontraindikacije

Povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka. Djeca mlađa od 1 mjeseca - za prevenciju i liječenje gripe i ARVI u djece.

Djeca mlađa od 1 godine - za liječenje infekcija uzrokovanih virusima herpesa u djece.

Djeca do 6 mjeseci - za liječenje akutne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusom u djece do 6 mjeseci.

Nedostatak laktaze, netolerancija na laktozu, malapsorpcija glukoze i galaktoze.

Trudnoća i dojenje

Sigurnost primjene Anaferona za djecu u trudnica i tijekom dojenja nije proučavana. Ako je potrebno, uzimanje lijeka treba uzeti u obzir omjer rizika i koristi.

Način primjene i doziranje

Rizik nije namijenjen dijeljenju tablete na dijelove.

Unutra, ne za vrijeme obroka. Držite tabletu u ustima dok se potpuno ne otopi..

Kada se lijek propisuje maloj djeci (od 1 mjeseca do 3 godine), preporučuje se tabletu otopiti u maloj količini (1 žlica) prokuhane vode sobne temperature.

Djeca 1 mjesec i starija.

Prvog dana liječenja uzima se 8 tableta prema slijedećoj shemi: 1 tableta svakih 30 minuta u prva 2 sata (ukupno 5 tableta u 2 sata), zatim tijekom istog dana, uzmite još 1 tabletu 3 puta u redovitim razmacima. 2. dana i dalje, uzimajte 3 puta dnevno po 1 tabletu do potpunog oporavka.

Ako trećeg dana liječenja lijekom za akutne respiratorne virusne infekcije i gripu nema poboljšanja, trebate se obratiti liječniku.

U sezoni epidemije, u profilaktičke svrhe, lijek se uzima dnevno 1 tableta 1 put dnevno tijekom 1-3 mjeseca.

Akutne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusom kao dio složene terapije.

Djeca 6 mjeseci i starija.

Prvog dana liječenja uzima se 8 tableta prema sljedećoj shemi: 1 tableta svakih 30 minuta u prva 2 sata (ukupno 5 tableta u 2 sata), zatim tijekom istog dana, uzmite još 1 tabletu 3 puta u redovitim razmacima. 2. dana i dalje, uzimajte 3 puta dnevno po 1 tabletu do potpunog oporavka.

Liječenje infekcija uzrokovanih virusima herpesa (infektivna mononukleoza, vodene kozice) kao dio složene terapije.

Djeca od 1 godine i starija.

Prvog dana liječenja uzima se 8 tableta prema sljedećoj shemi: 1 tableta svakih 30 minuta u prva 2 sata (ukupno 5 tableta u 2 sata), zatim tijekom istog dana, uzmite još 1 tabletu 3 puta u redovitim razmacima. 2. dana i dalje, uzimajte 1 tabletu 3 puta dnevno. Trajanje liječenja vodenih kozica traje 7 dana.

Trajanje liječenja zarazne mononukleoze je 14 dana.

Ako je potrebno, lijek se može kombinirati s drugim antivirusnim i simptomatskim sredstvima.

Nuspojava

Moguće su alergijske reakcije i manifestacije povećane individualne osjetljivosti na komponente lijeka.

Predozirati

Slučajevi predoziranja do danas nisu registrirani. U slučaju slučajnog predoziranja mogući su dispeptični simptomi zbog punila uključenih u lijek.

Interakcija s drugim lijekovima

Do danas nisu utvrđeni slučajevi nekompatibilnosti s drugim lijekovima..

Ako je potrebno, lijek se može kombinirati s drugim antivirusnim, antibakterijskim i simptomatskim agensima.

posebne upute

Lijek sadrži laktozu monohidrat, pa se stoga ne preporučuje propisivati ​​ga pacijentima s kongenitalnom galaktosemijom, sindromom malapsorpcije glukoze ili urođenim nedostatkom laktaze.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima, mehanizmima

Nema podataka o utjecaju na sposobnost upravljanja vozilima i rada sa strojevima.

Obrazac za puštanje

Pastile. Po 20 tableta u blister traci od polivinilkloridnog filma i aluminijske folije.

1, 2 ili 5 blister pakiranja, zajedno s uputama za medicinsku uporabu, stavljaju se u kartonsku kutiju.

Uvjeti skladištenja

Na temperaturi ne višoj od 25 ° C..

Čuvati izvan dohvata djece.

Tijekom razdoblja upotrebe lijeka, blister traku čuvajte u kartonskoj kutiji koju je dostavio proizvođač.

Rok trajanja

3 godine.
Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti izdavanja iz ljekarni

Pravna osoba u čije je ime izdano uvjerenje o registraciji i organizacija koja prihvaća zahtjeve na teritoriju Ruske Federacije

LLC "NPF" MATERIA MEDICA HOLDING "

Rusija, 127473, Moskva, 3. Samotehnička per., 9.

Adresa mjesta proizvodnje lijeka.

Rusija, 454139, Čeljabinsk, sv. Buguruslanskaya, 54.

Anaferon za djecu

Sadržaj

 • 3D slike
 • Sastav
 • farmakološki učinak
 • Farmakodinamika
 • Indikacije lijeka Anaferon za djecu
 • Kontraindikacije
 • Primjena tijekom trudnoće i dojenja
 • Nuspojave
 • Interakcija
 • Način primjene i doziranje
 • Predozirati
 • Obrazac za puštanje
 • Proizvođač
 • Uvjeti izdavanja iz ljekarni
 • Uvjeti skladištenja lijeka Anaferon za djecu
 • Rok trajanja lijeka Anaferon za djecu
 • Cijene u ljekarnama

Farmakološka skupina

 • Imunomodulatori. Antivirusi [Ostali imunomodulatori]

Nosološka klasifikacija (ICD-10)

 • J06 Akutne infekcije gornjih dišnih putova na višestruko nespecificiranim mjestima

3D slike

Sastav

Kapi za usnu šupljinu1 ml
aktivne tvari:
protutijela na pročišćeni afinitet prema gama interferonu *0,006 g
pomoćne supstance: maltitol - 0,06 g; glicerol - 0,03 g; kalijev sorbat - 0,00165 g; bezvodna limunska kiselina - 0,0002 g; pročišćena voda - do 1 ml
* Uvedeno u obliku smjese od tri aktivna vodena razrjeđenja tvari, razrijeđena u 100 12, 100 30, 100 50 puta

Opis oblika doziranja

Bezbojna ili gotovo bezbojna prozirna tekućina.

farmakološki učinak

Farmakodinamika

Farmakološko djelovanje - imunomodulatorno, antivirusno. Tijekom pretkliničkih i kliničkih ispitivanja dokazana je djelotvornost lijeka protiv gripe, parainfluence, herpes simplex virusa 1. i 2. vrste (labijalni herpes, genitalni herpes), drugih herpes virusa (vodene kozice, infektivna mononukleoza), enterovirusi, virus encefalitisa koji se prenosi krpeljem., rotavirus, koronavirus, kalicivirus, adenovirus, respiratorni sincicijski virus. Lijek smanjuje koncentraciju virusa u zahvaćenim tkivima, utječe na sustav endogenih interferona i povezanih citokina, potiče stvaranje endogenih "ranih" interferona (IFN α / β) i interferona gama (IFN γ).

Potiče humoralni i stanični imunološki odgovor. Povećava proizvodnju antitijela (uključujući sekretorni IgA), aktivira funkcije T-efektora, T-pomagača (Tx) i normalizira njihov omjer. Povećava funkcionalnu rezervu Th-a i ostalih stanica uključenih u imunološki odgovor. Induktor je miješanog imunološkog odgovora Txl i Th2: povećava proizvodnju Txl (IFN γ IL-2) i Th2 (IL-4, -10) citokina, obnavlja (modulira) ravnotežu Th1 / Th2. Povećava funkcionalnu aktivnost fagocita i prirodnih stanica ubojica. Posjeduje antimutagena svojstva.

Indikacije lijeka Anaferon za djecu

Liječenje akutnih respiratornih infekcija gornjih dišnih putova u djece od 1 mjeseca do uključivo 3 godine.

Kontraindikacije

povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka;

dječja dob do 1 mjeseca.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Sigurnost primjene lijeka Anaferon za djecu u trudnica i tijekom dojenja nije proučavana.

Nuspojave

Kada se koristi prema naznačenim indikacijama i u navedenim dozama, nuspojave nisu otkrivene.

Moguće reakcije povećane individualne osjetljivosti na komponente lijeka.

Interakcija

Do sada nisu zabilježeni slučajevi nekompatibilnosti s drugim lijekovima.

Način primjene i doziranje

Unutra, izvan obroka. 10 kapi po recepciji (kapi se doziraju u žlicu).

Prvi dan liječenja: prva 2 sata - 10 kapi svakih 30 minuta, a zatim u preostalom vremenu - još 3 puta u redovitim razmacima. Od 2. do 5. dana: 10 kapi 3 puta dnevno.

Prvog dana liječenja, prvih pet doza lijeka treba provesti između hranjenja ili 15 minuta prije hranjenja djeteta ili uzimanja tekućine.

Predozirati

Slučajevi predoziranja do sada nisu identificirani.

Obrazac za puštanje

Kapi za oralnu primjenu. Po 25 ml u staklenoj boci u boji, zatvoreno zatvaračem s prvom kontrolom otvaranja, s kapaljkom. Svaka boca stavlja se u kartonsku kutiju.

Proizvođač

Adresa mjesta proizvodnje lijeka: 454139, Čeljabinsk, ul. Buguruslanskaya, 54.

Ime, adresa proizvođača lijeka / organizacije koja prihvaća tvrdnje: NPF Materia Medica Holding LLC. 127473, Rusija, Moskva, 3. Samotehnička per., 9.

Tel./fax: (495) 684-43-33.

e-mail: [email protected]

Uvjeti izdavanja iz ljekarni

Uvjeti skladištenja lijeka Anaferon za djecu

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja lijeka Anaferon za djecu

Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Anaferon za djecu

Sastav

Anaferon za djecu sadrži antitijela koja se pročišćavaju afinitetom prema humanom gama interferonu (kombinacija homeopatskih razrjeđenja C12, C30 i C200). Sastav sadrži neaktivne sastojke: laktoza monohidrat, magnezijev stearat

Obrazac za puštanje

Anaferon za djecu proizvodi se u obliku tableta za sublingvalnu upotrebu, u folijskom pakiranju - 20 takvih tableta, u pakiranju - 1 pakiranje.

farmakološki učinak

Sažetak ukazuje da je Anaferon za djecu lijek koji stimulira antivirusni imunitet. Kada se koristi za liječenje i prevenciju, pruža antivirusne i imunomodulatorne učinke. Tijekom pokusa i kliničke primjene utvrđena je učinkovitost protiv virusa gripe, enterovirusa, herpes simplex i drugih herpes virusa, rotavirusa, virusa krpeljnog encefalitisa, koronavirusa, adenovirusa kalicivirusa, PC virusa.

Smanjuje koncentraciju virusa u tkivima, potiče proizvodnju endogenih "ranih" interferona i interferon gama. Pruža stimulaciju staničnog i humoralnog imunološkog odgovora. Aktivira proizvodnju antitijela, povećava funkciju aktivnosti fagocita, kao i prirodnih stanica ubojica.

Anaferon za djecu također ima antimatageni učinak.

Farmakokinetika i farmakodinamika

Nema podataka o farmakokinetici i farmakodinamici lijeka Anaferon za djecu.

Indikacije za uporabu

Preporučljivo je koristiti Anaferon za djecu u takvim slučajevima:

 • za liječenje i prevenciju akutnih respiratornih virusnih infekcija, kao i gripe u djece;
 • za složeno liječenje i prevenciju genitalnog i labijalnog herpesa, drugih bolesti izazvanih virusima herpesa;
 • u svrhu složene terapije, kao i prevencije virusnih infekcija (u akutnom i kroničnom obliku), koje su nastale izlaganjem koronavirusu, virusu krpeljnog encefalitisa, rotavirusu, kalicivirusu, enterovirusu;
 • u svrhu složenog liječenja stanja sekundarne imunodeficijencije različitog podrijetla;
 • za prevenciju i liječenje bakterijskih i virusnih infekcija.

Kontraindikacije

Kontraindicirano je uzimati ovaj lijek ako ste vrlo osjetljivi na bilo koji od njegovih sastojaka, kao i na trudnice i dojilje..

Nuspojave

Kada se koristi lijek u naznačenoj dozi, nisu se razvile nuspojave. Pojedinci mogu razviti znakove preosjetljivosti na sastojke ovog lijeka.

Anaferon tablete za djecu, upute za primjenu (način i doziranje)

Službena uputa za uporabu Anaferona za djecu predviđa da se lijek mora otopiti dok se potpuno ne otopi. Uzmite jednu tabletu odvojeno od obroka. Lijek možete propisati djeci od 1 mjeseca.

Ako je liječnik propisao lijek za prihvat djeci u dobi od 1 mjeseca do 3 godine, preporuča se otopiti tabletu u toploj vodi.

Liječenje dječjom gripom Anaferon, ARVI, neuroinfekcijama, herpesvirusnim infekcijama, crijevnim infekcijama treba započeti odmah nakon što se primijete prvi znakovi bolesti. Režim liječenja trebao bi biti sljedeći: u prva dva sata djeci treba dati 1 tablicu. svakih 30 minuta, nakon čega dijete mora popiti još tri tablete istog dana. Počevši od drugog dana bolesti, trebate djetetu dati 1 tablicu. tri puta dnevno dok simptomi ne nestanu.

Ako nema poboljšanja u procesu liječenja, trebate se posavjetovati s liječnikom. Za profilaksu tijekom epidemije, dijete treba otopiti 1 tabletu svaki dan, 1-3 mjeseca.

Pacijenti s genitalnim herpesom u akutnom obliku propisuju se od 1 do 3 dana, 8 tableta. dnevno nakon jednakih vremenskih razdoblja, a zatim, u roku od 4 tjedna, 1 tableta 4 puta dnevno.

Da bi se spriječilo ponavljanje herpesvirusne infekcije u kroničnom obliku, treba apsorbirati 1 tablicu. u danu. Liječnik pojedinačno određuje trajanje preventivnog tečaja, može trajati do šest mjeseci.

Korištenje lijeka u složenom liječenju stanja imunodeficijencije, bakterijske infekcije uključuje uzimanje 1 tablete dnevno.

Kako uzimati ovaj lijek u svakom konkretnom slučaju, liječnik će vam detaljno reći..

Ako postoji takva potreba, ovaj lijek možete kombinirati s drugim simptomatskim i antivirusnim lijekovima..

Predozirati

Predoziranje ovim lijekom još nije zabilježeno. Postoji mogućnost razvoja dispeptičkih simptoma ako se slučajno uzmu velike doze. Takve manifestacije mogu biti povezane s reakcijom na komponente lijeka..

Interakcija

Nema podataka o interakciji s drugim lijekovima. Nema dokaza o nekompatibilnosti s drugim lijekovima.

Uvjeti prodaje

Anaferon možete kupiti za djecu bez recepta.

Uvjeti skladištenja

Zaštitite Anaferon za djecu od vlage, svjetlosti, od pristupa djece.

Rok trajanja

Anaferon možete čuvati za djecu 3 godine.

posebne upute

Potrebno je posavjetovati se s liječnikom ako se nakon tri dana liječenja još uvijek ne primijeti poboljšanje zdravlja..

Budući da lijek sadrži laktozu, lijek se ne preporučuje onima kojima je dijagnosticiran kongenitalni nedostatak laktaze ili galaktozemija, sindrom malapsorpcije glukoze.

Informaciju da Anaferon za djecu uzrokuje rak negiraju stručnjaci. Ova je izjava čisto nagađanje, jer niti jedno istraživanje nije podržalo takvu teoriju..

Anaferon dječje upute za uporabu

Anaferon za djecu je lijek koji se koristi za liječenje prehlade i gripe. Lijek ima dva djelovanja - antivirusno i imuno-jačajuće.

Oblik i sastav izdanja

Lijek je dostupan u obliku homeopatskih tableta. Tablete imaju glatku, jednoličnu i ravnu površinu, okruglog oblika, rizične i čvrste rubove. Boja tableta od bijele do gotovo bijele boje.

Aktivni sastojak: protutijela na pročišćeni afinitet prema humanom interferonu gama - 0,003 g.

Pomoćne supstance: laktoza, kalcijev stearat, aerosil, mikrokristalna celuloza.

Indikacije za uporabu

 • liječenje i prevencija akutnih respiratornih virusnih infekcija, gripe, virusnih infekcija koje zahvaćaju gornje dišne ​​puteve - faringitis, rinitis, laringitis i traheobronhitis;
 • složeno liječenje infekcija virusom herpesa (vodene kozice, labilni herpes, infektivna mononukleoza, genitalni herpes);
 • prevencija i složeno liječenje ponavljajućih kroničnih infekcija izazvanih virusima herpesa;
 • prevencija i složeno liječenje drugih kroničnih i akutnih infekcija uzrokovanih virusima poput enterovirusa, koronavirusa, rotavirusa, kalicivirusa, virusa krpeljnog encefalitisa;
 • složeno liječenje infekcija uzrokovanih bakterijama;
 • s komplikacijama zaraznih procesa i složenim liječenjem stanja sekundarne imunodeficijencije.

farmakološki učinak

U liječenju i prevenciji, Anaferon za djecu bori se protiv virusa i ima imunomodulatorni učinak. Lijek smanjuje koncentraciju virusa u tkivima u kojima se nalazi lezija. Mehanizam djelovanja temelji se na povećanju oslobađanja biološki aktivnih tvari koje izravno utječu na metaboličke procese unutar stanice. Dakle, aktivira se stanični i humoralni imunitet..

Kako uzimati Anaferon za djecu

Anaferon je homeopatski lijek koji nije predviđen za gutanje. Tableta se mora držati u ustima dok se potpuno ne otopi. Lijek se ne uzima dok se jede.

Kada se primjenjuje djeci od 1 mjeseca do 3 godine, lijek se preporučuje otopiti u prokuhanoj vodi sobne temperature u volumenu jednakom 1 žlici.

 • za gripu, ARVI, herpes-virusne infekcije, crijevne infekcije i neuroinfekcije, liječenje treba započeti s najranijim znakovima bolesti prema posebnoj shemi: tableta se uzima svakih 30 minuta prva 2 sata. Zatim trebate uzimati lijek još 3 puta u redovitim razmacima. Počevši od drugog dana, uzimanje 1 tablete 3 puta dnevno dok se zdravlje u potpunosti ne obnovi.
 • za profilaksu, lijek se uzima tijekom cijelog epidemiološkog razdoblja 1 puta dnevno po tablete.
 • za liječenje pogoršanja genitalnog herpesa postoji sljedeća shema: prva 3 dana uzimajte tabletu 8 puta dnevno, a zatim uzimajte tabletu 4 puta dnevno. Lijek treba uzimati u jednakim intervalima. Terapija traje 3 tjedna.
 • u složenom liječenju bakterijskih infekcija, uzimajte tabletu 1 put dnevno.

Dopušteno je kombinirati prijem Anaferona s drugim lijekovima za borbu protiv virusa i povećanje imuniteta.

Nuspojava

Korištenje lijeka za gore navedene indikacije u odgovarajućoj dozi nije otkrilo nikakve nuspojave.

Ali moguće su alergijske manifestacije na komponente lijeka.

Kontraindikacije

Ne može se propisati djeci mlađoj od 1 mjeseca i osobama s individualnom netolerancijom na komponente lijeka.

Trudnoća i dojenje

Primjena Anaferona za djecu tijekom laktacije i trudnoće nije proučavana. Pri propisivanju lijeka trebate uzeti u obzir omjer koristi i rizika.

posebne upute

Pripravak sadrži laktozu. Ovo je kontraindikacija za pacijente s urođenom galaktosemijom, sindromom malapsorpcije i urođenim nedostatkom laktoze.

Mogu li ga koristiti kod dijabetesa kod djece??

Tablete Anaferon nisu kontraindicirane u bolesnika s dijabetesom melitusom tipa 1-2.

Pomoćna tvar tableta Anaferon je laktoza. Jedna tableta sadrži 0,267 grama laktoze, što odgovara 0,02 krušne jedinice. Maksimalni broj tableta dnevno je 8, što odgovara 0,16 krušnih jedinica (XE).

Predozirati

Još uvijek nije zabilježen unos Anaferona za djecu u dozi koja znatno premašuje terapijsku dozu. Ali neka punila lijeka mogu izazvati dispeptične simptome u slučaju predoziranja.

Interakcije s lijekovima

Nisu zabilježeni slučajevi nekompatibilnosti s drugim lijekovima. Dopušteno je kombinirati Anaferon za djecu s simptomatskim lijekovima i lijekovima, čije je djelovanje usmjereno na borbu protiv bakterija i virusa.

Uvjeti izdavanja iz ljekarni

Lijek je lijek bez recepta.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Lijek se preporučuje čuvati na temperaturi od 25 ° C, na tamnom i suhom mjestu. Rok trajanja - 3 godine.

Analogi Anaferona za djecu

Na farmaceutskom tržištu postoji ogroman niz drugih lijekova koji djeluju antivirusno. Najpoznatiji i najučinkovitiji su Kagocel, Arbidol i Aflubin. Sastav ovih lijekova i Anaferona za djecu nije identičan. Na liječniku je da propiše prikladnu metodu liječenja..

Pastile Anaferon za djecu, 20 kom. - od 174 rubalja.

DIJETE ANAFERON

Klinička i farmakološka skupina

Djelatna tvar

Oblik izdanja, sastav i pakiranje

◊ Tablete za resorpciju od bijelog do gotovo bijelog, ravno-cilindričnog oblika, s razdjelnikom i skosom; na ravnoj strani crtom ispisan MATERIA MEDICA, na drugoj ravnoj strani natpis ANAFERON KID.

1 kartica.
protutijela na afinitet humanog gama interferona pročišćena0,003 g *

* primjenjuje se na laktozu monohidrat u obliku smjese voda-alkohol s udjelom ne većim od 10-16 ng / g aktivnog oblika aktivne tvari.

Pomoćne supstance: laktoza monohidrat - 0,267 g, mikrokristalna celuloza - 0,03 g, magnezijev stearat - 0,003 g.

20 kom. - pakiranje konturnih ćelija (1) - kartonska pakiranja.
20 kom. - paketi s konturnim ćelijama (2) - kartonski paketi.
20 kom. - paketi konturnih ćelija (5) - kartonski paketi.

farmakološki učinak

Uz profilaktičku i terapijsku uporabu, lijek ima imunomodulatorni i antivirusni učinak. Eksperimentalno i klinički utvrđena učinkovitost protiv virusa gripe, parainfluence, herpes simplex virusa tipa 1 i 2 (labijalni herpes, genitalni herpes), drugih herpes virusa (vodene kozice, infektivna mononukleoza), enterovirusi, virus encefalitisa koji se prenose krpeljima, rotavirus, koronavirus, kalicivirus, adenovirus, respiratorni sincicijski (PC virus). Lijek smanjuje koncentraciju virusa u zahvaćenim tkivima, utječe na sustav endogenih interferona i povezanih citokina, potiče stvaranje endogenih "ranih" interferona (IFN α / β) i interferona gama (IFN γ).

Potiče humoralni i stanični imunološki odgovor. Povećava proizvodnju antitijela (uključujući sekretorni IgA), aktivira funkcije T-efektora, T-pomagača (Tx) i normalizira njihov omjer. Povećava funkcionalnu rezervu Th-a i ostalih stanica uključenih u imunološki odgovor. Induktor je miješanog imunološkog odgovora tipa Tx1- i Th2: povećava proizvodnju citokina Th1 (IFN γ, IL-2) i Th2 (IL-4, 10), normalizira (modulira) ravnotežu aktivnosti Th1 / Th2. Povećava funkcionalnu aktivnost fagocita i prirodnih stanica ubojica (NK stanica). Posjeduje antimutagena svojstva.

 • Pitajte terapeuta
 • Pogledajte institucije
 • Kupujte lijekove

Farmakokinetika

Indikacije

 • prevencija i liječenje akutnih respiratornih virusnih infekcija (uključujući gripu);
 • složena terapija infekcija uzrokovanih virusima herpesa (infektivna mononukleoza, vodene kozice, herpes labija, genitalni herpes);
 • složena terapija i prevencija recidiva kronične herpesvirusne infekcije, uklj. herpes na usnama i genitalijama;
 • složena terapija i prevencija drugih akutnih i kroničnih virusnih infekcija uzrokovanih virusom krpeljnog encefalitisa, enterovirusom, rotavirusom, koronavirusom, kalicivirusom;
 • kao dio složene terapije bakterijskih infekcija;
 • složena terapija stanja sekundarne imunodeficijencije različitih etiologija, uklj. prevencija i liječenje komplikacija virusnih i bakterijskih infekcija.

Kontraindikacije

 • dječja dob do 1 mjeseca;
 • povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka.

Doziranje

Lijek se uzima oralno, a ne za vrijeme obroka. Tabletu treba držati u ustima dok se potpuno ne otopi..

Dodijeljeno djeci u dobi od 1 mjeseca. Pri propisivanju lijeka maloj djeci (od 1 mjeseca do 3 godine), preporučuje se tabletu otopiti u maloj količini (1 žlica) prokuhane vode sobne temperature.

SARS, gripa, crijevne infekcije, herpesvirusne infekcije, neuroinfekcije

Prvog dana uzmite 8 tableta. prema sljedećoj shemi: 1 tab. svakih 30 minuta u prva 2 sata (samo 5 tab. tijekom 2 sata), a zatim tijekom istog dana uzmite još 1 tab. 3 puta u pravilnim razmacima. Drugi dan, a zatim uzmite 1 tab. 3 puta dnevno do potpunog oporavka.

Ako 3. dana liječenja lijekom za akutne respiratorne virusne infekcije i gripu nema poboljšanja, trebate se posavjetovati s liječnikom.

U sezoni epidemije, s preventivnom svrhom, lijek se uzima svakodnevno 1 put / dan tijekom 1-3 mjeseca.

U slučaju akutnih manifestacija genitalnog herpesa, lijek se uzima u redovitim intervalima prema sljedećoj shemi: 1-3 dana - 1 tab. 8 puta dnevno, zatim - 1 tab. 4 puta dnevno najmanje 3 tjedna.

Za prevenciju recidiva kronične herpesvirusne infekcije - 1 tableta / dan. Preporučeno trajanje preventivnog tečaja određuje se pojedinačno i može biti do 6 mjeseci.

Kada koristite lijek za liječenje i prevenciju stanja imunodeficijencije, u složenoj terapiji bakterijskih infekcija - uzimajte 1 tabletu / dan.

Ako je potrebno, lijek se može kombinirati s drugim antivirusnim i simptomatskim sredstvima.

Nuspojave

Moguće su alergijske reakcije i manifestacije povećane individualne osjetljivosti na komponente lijeka.

Predozirati

Slučajevi predoziranja do danas nisu registrirani. U slučaju slučajnog predoziranja mogući su dispeptični simptomi zbog punila uključenih u lijek.

Interakcije s lijekovima

Do danas nisu utvrđeni slučajevi nekompatibilnosti s drugim lijekovima..

Ako je potrebno, lijek se može kombinirati s drugim antivirusnim, antibakterijskim i simptomatskim agensima.

posebne upute

Lijek sadrži laktozu monohidrat, pa se stoga ne preporučuje propisivati ​​ga bolesnicima s kongenitalnom galaktosemijom, sindromom malapsorpcije glukoze ili urođenim nedostatkom laktaze.

Trudnoća i dojenje

Sigurnost primjene Anaferona za djecu tijekom trudnoće i dojenja nije proučavana. Ako je potrebno, uzimanje lijeka treba uzeti u obzir omjer rizika i koristi.