Arbidol - analogi jeftiniji popis, cijena

Nazofarinksa

Arbidol je antivirusni lijek čiji je učinak usmjeren na suzbijanje aktivnosti virusa gripe oblika A i B. U sastavu Arbidola aktivna komponenta je umifenovir hidroklorid. Postoje i dodatne komponente. U ovom ćemo članku pokušati istaknuti sljedeća pitanja: Arbidol - analozi su jeftiniji od popisa, cijena gdje možete kupiti.

Obrazac za puštanje

Lijek se proizvodi:

 • U kapsulama sa žutom / žuto-bijelom bojom;
 • U bijelim / bijelo obloženim tabletama.

Mehanizam djelovanja

Alat djeluje na poseban način: posebno djeluje na viruse, obdaren je aktivnim tvarima koje mogu stvarati interferon u tijelu, stimulirajući djeluje na neke imunološke reakcije, zbog čega se povećava otpornost na virusne infekcije.

Arbidol - indikacije za uporabu

Arbidol nije samo antivirusni, već i imunostimulirajući lijek. Ima nekoliko indikacija za upotrebu kod odraslih i djece kao glavnog liječenja bolesti, kao i za njezinu prevenciju:

 • U složenom liječenju upale pluća, kroničnog bronhitisa, kao i ponovljenog herpesa;
 • S ARVI, gripa formira A i B, teški akutni respiratorni sindrom, uključujući one opterećene upalom pluća i bronhitisom;
 • Stanja sekundarne imunodeficijencije;
 • Kao profilaksa zaraznih komplikacija u postoperativnom razdoblju;
 • Vraćanje imuniteta u normalu;
 • Kompleksnom terapijom rotovirusa (akutne crijevne infekcije) u djece starije od 3 godine.

Kontraindikacije za uporabu

Lijek nije propisan u sljedećim slučajevima:

 • Djeca mlađa od 3 godine;
 • U slučaju osobne netrpeljivosti komponenata koje čine proizvod;
 • Ako imate bolest bubrega, jetre ili kardiovaskularnog sustava.

Doziranje

Antivirusni lijekovi uzimaju se strogo u propisanoj dozi. Količina uzetog lijeka izravno ovisi o vrsti same bolesti, stupnju njenog razvoja, dobi pacijenta i, naravno, svrsi imenovanja: uzima se kao profilaksa ili kao terapija.

U slučajevima profilaktičke primjene, Arbidol se uzima jednom dnevno tijekom dva tjedna prema dobnoj dozi..

Ako je infekcija već u punom jeku, tada se Arbidol uzima svakih šest sati. Pažnja: trebali biste strogo nadzirati dopuštenu pojedinačnu dozu.

Popis jeftinih analoga Arbidol, cijena

Treba napomenuti da mnogi antivirusni lijekovi imaju cijenu koja premašuje cijenu Arbidola. Zbog toga popis analoga koji su jeftiniji od dotičnog sredstva nije tako dugačak:

Analogno imeU kojoj dobi je dozvoljenoCijena u internetskim ljekarnama, rubaljaCijena u ljekarnama, rubalja
Anaferon (tablete broj 20)Postoji dječji oblik oslobađanja198210
Amizin (tablete br. 10, 250 mg)Od osamnaeste godineNema podataka190
Cikloferon (tablete br. 10, 150 mg)Od četvrte godine182165
Ribavirin (tablete br. 30, 200 mg)Od osamnaeste godine266160
Aflubin (tablete br. 12)Od prvih mjeseci282210
Remantadin (tablete br. 20, 50 mg)Od sedme godine74190
Orvirem (sirup 100 ml)Od godine290210
Groprinozin (tablete br. 20, 500 mg)Od treće godineNema podataka530
Dječji anaferon (tablete br. 20)Od mjesec dana206220
Grippferon (sprej za nos)Od rođenja325370
Tamiflu (tablete br. 10, 75 mg)Od godine1182. godine1300
Kagocel (tablete br. 10, 12 mg)Od treće godine247250

Za točan odabir analoga treba obratiti pažnju ne samo na cijenu lijeka, već i na učinkovitost i brzinu sredstva.

Predstavljeni analozi razlikuju se po sastavu, ali imaju gotovo jednak učinak: svi su antivirusni i imunomodulatorni lijekovi..

Popis analoga arbidola koji su jeftiniji

"Arbidol" spada u skupinu imunomodulatora - lijekova koji izazivaju proizvodnju interferona i doprinose porastu općeg i hormonskog imuniteta. Djelovanje lijeka je kumulativno i produljeno. Dugo se etablirao kao pouzdan lijek protiv gripe i prehlade kod odraslih i djece, ali ozbiljan nedostatak može biti visoka cijena zbog koje Arbidol nije dostupan svim segmentima stanovništva. Kako ga možete zamijeniti, posebno kada je riječ o liječenju djece??

"Arbidol": glavne karakteristike lijeka

Ovaj lijek ima antivirusni učinak, inhibira viruse skupina A i B, sprečavajući spajanje njihovih lipidnih membrana s membranama. Tako se stvara zaštitna ljuska protiv virusnih infekcija (ARVI, ARI, itd.), Kao i rizik od komplikacija nastale bolesti, jačina opijenosti, vrućica i smanjenje trajanja bolesti.

 • Aktivni sastojak lijeka je karbidol; u kapsulama je u čistom obliku, u tabletama je konjugiran s pomoćnim komponentama koje čine ljusku i odgovorne su za konzistenciju lijeka.
 • Arbidol je dostupan u obliku tableta i kapsula. Svi su podijeljeni na odrasle i djecu, ovisno o koncentraciji za 1 komad: 50 mg bezvodne tvari za dječju verziju i 100 mg za odraslu osobu. Postoji i verzija "Arbidol Maximum", gdje je koncentracija aktivne tvari po kapsuli 200 mg. Kremaste bijele tablete, žute kapsule, s bijelim i zelenkasto-žutim granulama.

Preporuča se kupiti tablete jasno prema uputama - dijete ili odrasla osoba, međutim, kapsule se mogu kupiti u bilo kojoj dozi: njihov se sadržaj može lako izvagati u gramima, bez odstupanja od uputa.

Glavna pozitivna točka "Arbidola" je minimalna toksičnost, zbog čega je lijek praktički lišen kontraindikacija i nuspojava, a može se koristiti i kod najmanjih pacijenata i trudnica (pod liječničkim nadzorom). Metabolizacija se događa u jetri, poluvrijeme se provodi u razmaku od 17-21 sat od trenutka uzimanja lijeka. Lijek se izlučuje žučom, a samo minimalni postotak - mokraćom.

 • Brza apsorpcija "Arbidola" dovodi do činjenice da se učinak njegove primjene može zabilježiti nakon 1,2 sata za dozu od 50 mg, a nakon 1,5 sata za dozu od 100 mg. Pacijent ima smanjenje temperature, slabljenje opijenosti.

Unatoč takvom "trenutnom odgovoru", terapija "Arbidolom" često je preventivne prirode: tečaj od 14-21 dan provodi se u razdoblju pogoršanja virusa ili u trenutku pojave sablasnih simptoma moguće bolesti. Ako norma aktivne tvari nije prekoračena, takva prevencija neće imati negativan učinak na tijelo, čak ni u slučaju "lažne uzbune".

Upute za uporabu "Arbidol"

Glavne indikacije za uključivanje "Arbidola" u terapiju (i profilaktičku i protiv akutnih stanja) su bilo kakve virusne bolesti, uključujući kontakt s njihovim nositeljima, kao i komplikacije nakon operacije. Doziranje i raspored uzimanja lijeka grade se ovisno o ozbiljnosti problema.

U slučaju prevencije, terapija je sljedeća:

 • nakon kontakta s osobama koje pate od akutnih respiratornih infekcija i akutnih respiratornih virusnih infekcija, tečaj traje 14 dana; djeca mlađa od 6 godina dobivaju 50 mg lijeka, djeca mlađa od 12 godina - 100 mg lijeka, odrasli - 200 mg lijeka. Jednokratni sastanak;
 • tijekom virusne epidemije tečaj traje 21 dan; doziranje je isto kao u kontaktu s pacijentima;
 • za prevenciju komplikacija nakon operacije, doziranje je nepromijenjeno, prijem započinje 2 dana prije operacije, a zatim se ponavlja nakon 2 i 5 dana;
 • Kao profilaksa teške akutne respiratorne bolesti, djeca mlađa od 6 godina ne daju Arbidol, djeca mlađa od 12 godina - 100 mg, odrasli - 200 mg. Jednokratni sastanak, tečaj - 14 dana.

Za liječenje kroničnog ili akutnog stanja, "Arbidol" se koristi u djece od 3 godine starosti (prethodno - pod nadzorom liječnika), doze ostaju nepromijenjene, samo učestalost upotrebe lijekova varira:

 • ARI i ARVI, crijevne rotavirusne infekcije - do 4 puta dnevno, s razmakom od 6 sati; tečaj - 5 dana;
 • manifestacija komplikacija nakon akutnih respiratornih infekcija i akutnih respiratornih virusnih infekcija zahtijeva produljenje tečaja za 28 dana, tijekom kojih se prijem obavlja jednom;
 • s SARS-om, liječenje je dozvoljeno samo djeci starijoj od 12 godina, uzima se 2 puta dnevno, tečaj traje 8 dana;
 • moguće je liječiti kronični bronhitis - tjedan dana, svakih 6 sati u standardnoj dozi prema dobi, zatim svaka 3 dana pojedinačna doza tijekom 28 dana (ukupno - 9 ponavljanja);

"Arbidol" se mora uzimati prije jela, 20-30 minuta, isprati kapsulom s toplom vodom (100-150 ml). Ako je djetetu potrebno dati lijek, sadržaj kapsule ulijeva se u tekućinu, miješajući se s njom.

Analozi "Arbidola" za djecu i odrasle

Ovaj se lijek zaista dokazao na farmaceutskom tržištu s najbolje strane, ali nije prošao bez "muhe u masti", koja je postala njegova cijena: 10 kapsula u dozi od 100 mg košta oko 250-280 rubalja, a to je minimalna granica. Dakle, lijek nije bio dostupan svima, a bilo je potrebno saznati kako zamijeniti Arbidol. Kao što se ispostavilo, jeftini analog Arbidola u smislu kemijskog sastava ne postoji - jedini punopravni generik je u višoj cjenovnoj kategoriji: ovo je Pangrol, proizveden u obliku kapsula. Ali možete pokupiti lijekove sa sličnim načelom djelovanja i s identičnim indikacijama za upotrebu. Popis analoga Arbidola jeftiniji je i s najpribližnijim karakteristikama predstavljen je u nastavku.

 1. Kagocel. Imunomodulator na bazi istoimene komponente. Uključen je u kategoriju lijekova koji se koriste za profilaksu, a kao "brzi odgovor", za razliku od "Arbidola", neće uspjeti - maksimalna koncentracija aktivne tvari u krvi opaža se 48 sati nakon uzimanja pilule. Ali produljeni učinak traje 5 dana, lijek nije toksičan. Preporučuje se za prevenciju i liječenje herpesa, virusnih infekcija. Neželjeno za uporabu u djece mlađe od 6 godina. Trošak pakiranja - 224 rubalja.
 2. Remantadin. Najjeftiniji analog "Arbidol", koji radi na istoimenoj komponenti. Antivirusni lijek, usmjeren na sojeve skupine A, koristi se za sprečavanje encefalitisa koji se prenosi krpeljima, gripe tijekom epidemije. Također se može uključiti u terapiju za liječenje u početnim fazama. Dopušteno djeci od 7 godina, neprihvatljivo za tireotoksikozu, bolesti jetre i bubrega, trudnoću. Trošak pakiranja - 60 rubalja.
 3. Antigrippin. Djeluje zahvaljujući paracetamolu i vitaminu C, učinkovit je u početnoj fazi virusne infekcije: snižava vrućicu i ublažava glavobolju, poboljšava otpor tijela. Nedostatak lijeka je velik broj kontraindikacija, uključujući gastrointestinalne bolesti, zatajenje jetre i bubrega. Tablete su dopuštene za djecu od 3 godine, prah - od 15 godina. Trošak tableta - 110 rubalja.

 • Anaferon. Dugo se vodila rasprava o prirodi ovog lijeka - pripisivao se ili homeopatskim lijekovima ili aditivima za hranu. Zapravo je ovo isti imunomodulator koji djeluje na bazi pročišćenih antitijela. Proizvodi se u formatima za djecu i odrasle, a odobrena je za uporabu trudnicama i dojiljama. Nema nuspojave i kontraindikacije, koristi se i za liječenje i za prevenciju. Sa stajališta omjera sigurnosti i spektra izloženosti, najbliži je "Arbidolu", ali nema trenutni učinak. Trošak pakiranja - 190 rubalja.
 • Da rezimiramo, vrijedi napomenuti da Arbidol nema punopravni proračunski analog: Bjelorusija i Ukrajina imaju ovaj lijek pod različitim imenima, ali njegov je trošak u istim granicama kao i ruska verzija. "Pangrol" je puno skuplji, a ostali lijekovi navedeni na popisu razlikuju se u kemijskom sastavu i spektru djelovanja. Stoga bi liječnik trebao odabrati zamjenu za "Arbidol" za određeni slučaj.

  Popis jeftinih analoga Arbidola za odrasle i djecu

  Tijekom svake epidemije virusnih infekcija, hitno je potrebno ne samo brzo "stati na noge", već i pronaći najučinkovitiji lijek za prevenciju takvih bolesti. Mnogi ljudi više vole uvezena antivirusna i imunomodulatorna sredstva, zaboravljajući na domaća - tu spada Arbidol.

  Do sada, sporovi oko njegove učinkovitosti i dostupnosti baze dokaza ne jenjavaju. Ipak, pacijenti koji su lijek testirali na sebi tvrde da se pravilnom primjenom simptomi virusne infekcije brzo povuku i oporavak nastupi u roku od 3-7 dana. Uoči sezone prehlade, morate se sjetiti jeftinijih, ali ne manje učinkovitih analoga Arbidola.

  Indikacije za uporabu

  Ruski lijek Arbidol je lijek s imunomodulatornim i antivirusnim učincima. Selektivno suzbija umnožavanje virusa gripe A, uključujući sojeve A (H1N1) pdm09, A (H5N1) i B, kao i koronavirus, rinovirus, adenovirus, parainfluenzu.

  Mehanizam djelovanja temelji se na inhibiciji reprodukcije virusa, što se postiže inhibicijom hemaglutinina smještenog na površini virusne ovojnice.

  To dovodi do nemogućnosti pričvršćivanja lipidne membrane virusa na stanične membrane. Kao rezultat, virusne čestice ne prodiru u stanice i zato brzo umiru.

  Arbidol ima umjereno izražen imunomodulatorni učinak, povećavajući otpornost na utjecaj virusnih sredstava. Također potiče proizvodnju interferona, povećavajući tako T-imunitet i B-stanice: povećava se broj limfocita, T-pomagača, NK-stanica, aktivira se fagocitna funkcija makrofaga i normalizira IRI.

  Prema uputama, Arbidol treba koristiti za:

  • prevencija i liječenje gripe, ARVI;
  • složeno liječenje djece s AEI rotavirusnog podrijetla;
  • složeno liječenje kroničnih oblika bronhitisa, upale pluća virusne etiologije, pogoršanja herpesvirusne infekcije;
  • prevencija mogućih komplikacija u obliku dodavanja "bolničkih" infekcija u postoperativnom razdoblju.
  Arbidol se smatra niskotoksičnim lijekom s LD50 (srednjom smrtonosnom dozom) većom od 4 g / kg. Dakle, kada se uzimaju oralno u dozama koje ne prelaze preporučene, nuspojave se ne javljaju..

  Pravila prijema i dopuštene doze

  Postoji nekoliko oblika doziranja lijeka:

  1. prašak za pripremu suspenzije namijenjen je djeci u dobi od 2 godine;
  2. tablete s dozom od 50 mg u filmskoj ljusci preporučuju se djeci od 3-6 godina;
  3. kapsule u želatinskoj ljusci s dozom od 100 mg aktivnog sastojka (za djecu od 7 godina) i 200 mg (za adolescente od 12 godina).

  Preporučuje se uzimanje pola sata prije jela 4 puta dnevno s toplom prokuhanom vodom. Djeci se sadržaj kapsule može otopiti u vodi.

  Jedna doza pripremljene suspenzije izračunava se uzimajući u obzir težinu djeteta, u obliku tableta: djeca od 3 godine ne više od 50 mg, od 7 godina - 100 mg, od 12 godina i više - 200 mg.

  Preventivna prevencija virusnih infekcija provodi se prema sljedećim shemama:

  • u slučaju epidemije gripe, preporučuje se uzimanje jedne doze, uzimajući u obzir dob, dva puta u 7 dana (na primjer, svaki ponedjeljak i četvrtak), tečaj je 3 tjedna;
  • s izravnim kontaktom s bolesnom osobom i s SARS-om: jedna doza jednom dnevno tijekom 2 tjedna;
  • kako bi se spriječile postoperativne komplikacije, lijek se preporučuje 2 dana prije operacije, a zatim 2. i 5. dan u pojedinačnim dozama navedenim u uputama.

  Za liječenje gripe i ARVI, akutnih crijevnih infekcija, preporučuje se uzimanje Arbidola 5 dana u naznačenim pojedinačnim dozama..

  U složenoj terapiji bronhitisa, upale pluća, pogoršanja herpesa, lijek treba uzimati 4 puta dnevno tjedan dana u naznačenim pojedinačnim dozama. Tada se lijek uzima dva puta tjedno tijekom mjesec dana. Dakle, za tijek ARVI terapije bit će potrebna 2 paketa Arbidola, a za prevenciju je dovoljan jedan.

  Kontraindikacije i moguće nuspojave

  Arbidol je strogo kontraindiciran za:

  • preosjetljivost na umifenovir, druge komponente lijeka;
  • u prvom tromjesečju trudnoće, jer nisu provedene relevantne kliničke studije.

  Uz oprez i isključivo na recept stručnjaka, analozi Arbidola, poput samog lijeka, koriste se u složenoj terapiji trudnica u 2. i 3. tromjesečju, ako očekivana korist za majku premašuje rizik za fetus, tijekom laktacije, s patologijama jetre, bubrega i kardiovaskularnih organa. krvožilni sustav.

  U pravilu se lijek dobro podnosi i nema nuspojava. Alergijske reakcije u obliku kožnih osipa i urtikarije izuzetno su rijetke; ako je potrebno, uvijek možete pronaći zamjenu.

  Popis jeftinijih primjeraka za odrasle

  Arbidol se odavno etablirao kao učinkovit lijek. Njegov je trošak 220 rubalja za 100 mg (10 tableta) i oko 250 rubalja za 100 ml. suspenzija. Međutim, ova cijena čini lijek nepristupačnim za neke pacijente. S obzirom na to, često se postavlja pitanje koji je nadomjestak Arbidol jeftiniji, ali ne i inferioran u odnosu na učinkovitost..

  Popis analoga Arbidola je sljedeći:

  • kartica remantadina. 50 mg po 20 kom. ruski proizvođač koštat će oko 95 rubalja, uvezeni - 195 rubalja;
  • kartica ingavirin. 90 mg 7 kom. - 500 rubalja;
  • kartica cikloferon. 0,15 g po 10 kom. - oko 190 rubalja;
  • tab anaferon za odrasle. 20 kom. - oko 215 rubalja;
  • tab ribavirin. 200 mg 30 kom. - oko 180 rubalja;
  • kartica amizon. 250 mg 20 kom. - oko 415 rubalja;
  • aflubin tab. 12 kom. - 300 rubalja.

  Upute za zamjene za Arbidol potvrđuju da imaju drugačiji sastav, međutim imaju antivirusno i imunomodulatorno djelovanje. Lijek nema strukturne analoge, odnosno ima identičan sastav..

  Popis analoga za djecu

  Izbor analoga Arbidola za djecu nije velik, ali to bi trebao provoditi isključivo liječnik pedijatar.

  Najčešće se propisuje sljedeći popis lijekova:

  • tab groprinozin. 500 mg br. 20 - trošak je oko 630 rubalja (za djecu od 3 godine i tešku najmanje 15 kilograma;
  • sirup orvirem 100 ml - 320 rubalja (od 1 godine);
  • anaferon za djecu stariju od 1 mjeseca tab. Broj 20 - 205 rubalja;
  • Kartica Kagocel. 12 mg br. 10 - 220 rubalja (od 3 godine).

  Trajanje terapije i pojedinačnu dozu prijema određuje liječnik.

  Arbidol ili Remantadin

  Po svom mehanizmu i spektru djelovanja najsličniji je Arbidolu, osim najjeftinijeg analoga je Remantadin. Aktivan je protiv virusa gripe tipa A i koristi se za profilaksu tijekom masovne epidemije gripe.

  Međutim, ovaj je lijek kontraindiciran u djece mlađe od 7 godina, s bubrežnom bolešću, tireotoksikozom, tijekom trudnoće, tijekom dojenja - s oprezom.

  Karakteristična značajka lijeka je mogućnost njegove upotrebe za prevenciju encefalitisa koji se prenosi krpeljima. U ovom slučaju, rimantadin se uzima neposredno prije putovanja u prirodu..

  Arbidol ili Ingavirin

  Ingavirin je po djelovanju sličan arbidolu. Glavni aktivni sastojak lijeka je vitaglutam. Njegov je trošak nešto veći od kolege. Međutim, morate uzimati Ingavirin 1 tabletu jednom dnevno, dok je početak terapije najkasnije 2. dana od pojave simptoma ARVI. Tijek prijema je 7 dana, odnosno pakiranje je sasvim dovoljno.

  U ovom slučaju, Arbidol će se morati uzimati na tableti 3 puta dnevno, a tijek primjene je također tjedan dana. S obzirom na to, zapravo se ispostavlja da je terapija ingivirinom mnogo jeftinija. Međutim, lijek je odobren za uporabu samo odraslih pacijenata starijih od 18 godina (tablica od 90 mg) i djeca starijih od 7 godina (kartica od 60 mg).

  Ingavirin ima trostruko djelovanje, iako ne utječe izravno na virus:

  • potiče povećanje broja receptora osjetljivih na interferon u stanici zaraženoj virusom, što povećava njegovu osjetljivost na nju;
  • potiče proizvodnju vlastitog interferona;
  • suzbija proizvodnju biološki aktivnih tvari koje izazivaju upalni proces.

  Prema uputama, Ingavirin je aktivan protiv virusa gripe tipa A i B, uzročnika ARVI. Kao profilaksa, lijek je moguće uzimati isključivo odraslim pacijentima samo nakon izravnog kontakta s bolesnikom..

  Ingavirin je kontraindiciran kod trudnica i žena tijekom dojenja, djece mlađe od 7 godina s intolerancijom na laktozu.

  Kagocel ili Arbidol - što je učinkovitije

  Analog arbidola Kagocel ima drugačiji sastav, ali mehanizam djelovanja lijekova je sličan. Dakle, on također pokazuje imunomodulatorni učinak povećavajući proizvodnju interferona, povećavajući pritom tjelesnu otpornost na učinke virusnih sredstava. Optimalno je početi uzimati lijek odmah kada se pojave simptomi ARVI, ali najkasnije 4 dana.

  Međutim, Kagocel nema antivirusni učinak. Stoga se češće preporučuje kao preventivna mjera. U tom slučaju treba uzimati dva puta tjedno u naznačenoj dozi za određenu dobnu skupinu bolesnika..

  Profilaktička primjena Kagocela može trajati od jednog tjedna do nekoliko mjeseci.

  Maksimalni sadržaj aktivnog sastojka u krvi opaža se 48 sati nakon uzimanja. S obzirom na to, trebat će više vremena da se pije analog analognog arbidolu. Međutim, njegov produljeni učinak traje 5 dana nakon završetka liječenja. Kagocel je kontraindiciran kod osoba s potvrđenom intolerancijom na laktozu, djece mlađe od 3 godine.

  Arbidol u usporedbi s Kagocelom pokazuje izraženiji imunomodulatorni i antivirusni učinak. Korisnije je koristiti Kagocel kao dodatak glavnoj ARVI terapiji..

  Arbidol ili Cikloferon

  Jeftiniji analog Arbidola je Cikloferon. Njegov je trošak oko 100 rubalja niži. Cikloferon se koristi u liječenju neuroinfekcije, klamidije različite lokalizacije, artritisa, hepatitisa, HIV-a, infekcije citomegalovirusom, eritematoznog lupusa.

  Unatoč širem spektru primjene u usporedbi s arbidolom, cikloferon ima puno širi popis kontraindikacija.

  Lijek se ne smije koristiti za bolesti gastrointestinalnog trakta, uključujući čir na želucu, gastritis, bolesti jetre, povećanu sklonost stvaranju alergijskih reakcija. Budući da akridineoctena kiselina (djelatna tvar cikloferona) prodire u krvno-placentnu barijeru i u majčino mlijeko, lijek je zabranjen za uporabu u trudnica i tijekom dojenja.

  Ergoferon ili Arbidol

  Ergoferon pripada novijim lijekovima, iako je po cijeni usporediv s arbidolom. Pokazuje antivirusno, antihistaminsko i protuupalno djelovanje. S obzirom na to, simptomi virusne infekcije u obliku rinitisa, kašlja, grlobolje, kao i manifestacije alergija uspješno se zaustavljaju..

  Ergoferon se preporučuje kod gripe, ARVI-a, herpesne infekcije, parainfluence, krpeljnog encefalitisa, enterovirusa, vodenih kozica, kalicivirusa. Lijek je propisan u složenoj terapiji upale pluća, hripavca, pseudotuberkuloze, hemoragijske groznice, popraćene bubrežnim sindromom.

  Spektar djelovanja Ergoferona mnogo je širi od djelovanja Arbidola. Oba lijeka koriste se za liječenje i prevenciju ARVI. Ergoferon sadrži antitijela na histamin i interferon. Međutim, nisu provedene studije o njezinim učincima na tijelo trudnica, nije poznato prodiru li aktivne tvari lijeka u majčino mlijeko i kako utječu na dijete..

  Iako je prema uputama, ergoferon odobren za uporabu u djece od 6 mjeseci, a arbidol - tek od 3 godine. U nedostatku komplikacija, jedan paket ergoferona dovoljan je za tijek liječenja.

  Arbidol ili Anaferon

  Anaferon je homeopatski lijek. Sličan je Arbidolu samo po imunomodulatornim svojstvima, ali djeluje na osnovi pročišćenih antitijela. Neosporne prednosti anaferona su širi spektar djelovanja i apsolutna sigurnost, jer praktički nema nuspojava.

  Lijek se može koristiti za liječenje virusnih infekcija i njihovo sprečavanje. Dječji obrazac odobren je za upotrebu od 1 mjeseca.

  S gledišta omjera spektra djelovanja i sigurnosti prijema, anaferon je najbliži analog arbidola, međutim, on nema trenutni učinak.

  Arbidol ili Aflubin

  Aflubin je jeftin homeopatski lijek. Proizvodi se u obliku kapi (dopušteno za uporabu djeci od 6 mjeseci) i tableta (djeca starija od 6 godina). Pokazuje antivirusna i imunomodulatorna svojstva, poput Arbidola.

  Međutim, Aflubinov spektar djelovanja mnogo je širi, uz respiratorne virusne infekcije, koristi se u složenom liječenju upalnih i reumatskih bolesti zglobova..

  Lijek je kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na komponente, kod djece mlađe od 2 godine. Pored toga, ne postoje studije o učinku aflubina na tijek trudnoće, razvoj fetusa i njegovu sposobnost prodiranja u majčino mlijeko. S tim u vezi, kontraindiciran je kod trudnica i žena tijekom dojenja..

  Rezimirajmo

  Postoji puno lijekova sličnih po djelovanju Arbidol-u koji koštaju i jeftinije i skuplje. Međutim, samo ljekar koji je prisutan trebao bi odabrati zamjenu. Samo će stručnjak moći odabrati učinkovit lijek, uzimajući u obzir vrstu virusne infekcije i moguće kontraindikacije. Nakon samoliječenja možete znatno pogoršati svoju dobrobit, a ne poboljšati se.

  Analozi Arbidola

  Arbidol je imunostimulant koji je razvio i proizveo domaći proizvođač Otisipharm.

  Cijena lijeka varira od 250 do 850 rubalja, ovisno o obliku, doziranju i volumenu.

  farmakološki učinak

  Proizvođač: OTCPharm, Rusija

  Oblik oslobađanja: filmom obložene tablete, kapsule, prašak za suspenziju za oralnu primjenu.

  Aktivni sastojak: Umifenovir

  Sinonimi: Aflyudol, Arpeflu, Arbidol Maximum

  Lijek ima antivirusno djelovanje zbog suzbijanja procesa fuzije virusa sa stanicama tijela. Arbidol je učinkovit protiv virusa gripe A i B, adenovirusa, koronavirusa, rinovirusa i drugih.

  Osim toga, lijek potiče stvaranje vlastitog interferona u tijelu i drugih čimbenika imuniteta.

  Arbidol smanjuje trajanje toka bolesti, ublažava simptome, smanjuje rizik od komplikacija nakon virusne infekcije i pogoršanja kroničnih bolesti.

  Indikacije za uporabu Arbidola

  Lijek se koristi za prevenciju i liječenje gripe i drugih akutnih virusnih infekcija te u složenoj terapiji herpesa, upale pluća, bronhitisa, rotavirusnih crijevnih infekcija.

  Uz to, Arbidol se koristi za teški akutni respiratorni sindrom kod djece i odraslih..

  Također, lijek je propisan za sprečavanje komplikacija nakon operacije na respiratornim organima..

  Arbidol - upute za uporabu

  Režim doziranja Arbidola ovisi o vrsti bolesti, dobi i vrsti terapije.

  Odrasli i djeca starija od 12 godina najčešće uzimaju 2 kapsule od 100 mg 4 puta dnevno..

  Djeci od 6 do 12 godina propisuju se tablete od 50 mg 2-4 puta dnevno.

  Za djecu od 2 do 6 godina priprema se suspenzija čija se doza izračunava na temelju tjelesne težine.

  Režim doziranja Arbidola detaljno je opisan u uputama za uporabu..

  Uzimanje Arbidola prije ili poslije obroka ovisi o prisutnosti kroničnih bolesti želuca. Ako nema kiselosti i drugih problema, onda je bolje uzimati lijek prije jela..

  Analozi Arbidola

  Rješavajući problem što može zamijeniti Arbidol, trebate se obratiti ljekarniku ili liječniku.

  Budući da se lijek koristi za prehladu, lijekovi koji ublažavaju simptome također se mogu smatrati analogima. To su antipiretični monopreparati Ibuklin, Nurofen, Paracetamol, Panadol, Efferalgan, kao i složeni pripravci Rinza, Fervex, Teraflu.

  Zapravo su pravi analozi Arbidola antivirusni lijekovi s različitim mehanizmima djelovanja..

  Među analogima Arbidola, ne posljednje mjesto zauzimaju homeopatski lijekovi za liječenje gripe i drugih virusnih respiratornih infekcija, na primjer, Oscillococcinum, Anaferon, Aflubin.

  Popis glavnih analoga s različitim aktivnim sastojcima i cijenama predstavljen je u tablici

  LijekDjelatna tvarProsječna cijena paketa za minimalni tijek liječenja, rubalja.Zemlja proizvođača
  ArbidolUmifenovir500Rusija
  KagocelKagocel420Rusija
  ErgoferonProtutijela na interferon i histamin350Rusija
  RemantadinRimantadin150Rusija / Latvija
  IngavirinImidazoliletanamid pentandiojske kiseline500Rusija
  AnaferonProtutijela na interferon250Rusija
  CikloferonMeglumine Acridone Acetate200Rusija
  AmiksinTiloron600Rusija
  CitovirAlfa glutamil triptofan + askorbinska kiselina + bendazol300Rusija
  TrekrezanOxyethylammonium metilphenoxyacetate300Rusija
  TamifluOseltamivir1000Švicarska
  IzoprinozinInozin pranobex500Izrael
  ViferonInterferon alfa350Rusija
  PolioksidonijAzoksimer bromid500Rusija
  Bronho-munalLizati pet bakterija400Slovenija
  AciklovirAciklovir50Rusija

  Izoprinozin

  Proizvođač: Teva, Izrael

  Oblik izdanja: tablete

  Aktivni sastojak: Inosine pranobex

  Sinonimi: Groprinosin, Normomed

  Analogni izoprinozin učinkovit je ne samo protiv virusa gripe. Lijek se koristi za liječenje herpesa, herpes zoster, vodenih kozica, ospica i infekcije citomegalovirusom.

  Viferon

  Proizvođač: Feron, Rusija

  Oblik izdanja: mast i gel, rektalne supozitorije

  Aktivni sastojak: Interferon alfa

  Sinonimi: Altevir, Genferon, Grippferon, Reaferon

  Analog Viferona u obliku gela i masti nanosi se na nosnu sluznicu, može se uzimati i umjesto Arbidola, i u kombinaciji s njim - u obliku složene terapije.

  Ovaj je analog dopušten tijekom trudnoće i male djece od šest mjeseci starosti..

  Polioksidonij

  Proizvođač: Petrovax, Rusija

  Oblik izdanja: tablete, rektalne i vaginalne čepiće, liofilizat za pripremu otopine

  Aktivni sastojak: Azoksimer bromid

  Analogni polioksidonij djeluje složeno: osim što imunomodulira, djeluje i protuupalno, detoksicirajuće i antioksidativno.

  Zbog složenog djelovanja analoga polioksidonija, opseg njegove primjene vrlo je širok - koristi se ne samo za virusne, već i za bakterijske i gljivične infekcije, kao i za regeneraciju kod različitih ozljeda, za ublažavanje komplikacija nakon zračenja za pacijente s karcinomom.

  Bronho-munal

  Proizvođač: Sandos, Slovenija

  Oblik oslobađanja: kapsule

  Aktivni sastojak: lizira 5 bakterija

  Analogni Bronho-munal sastoji se od lizata pet najčešćih bakterija koje uzrokuju zarazne bolesti dišnog sustava, djeluje poput cjepiva - pojačava tjelesnu obranu ne samo protiv virusa, već i protiv bakterija.

  Aciklovir

  Proizvođač: Vertex, ozon, Tatkhimpharmpreparaty, Rusija

  Oblik izdanja: tablete, mast, krema, liofilizat za pripremu otopine za infuziju

  Djelatna tvar: aciklovir

  Sinonimi: Zovirax, Gerpevir, Virolex, Vivorax

  Analogni Aciklovir ima imunomodulatorni učinak, a koristi se i kod herpeskih infekcija, šindre, vodenih kozica. Primjenjuje se lokalno i uzima u tabletama.

  Kagocel ili Arbidol - što je bolje i učinkovitije

  Proizvođač: Nearmedic, Rusija

  Oblik izdanja: tablete

  Aktivni sastojak: Kagocel

  Sam analog Kagocela ni na koji način ne utječe na virus; pripada induktorima interferona. Djelovanje ovog antivirusnog lijeka posljedica je stvaranja interferona u tijelu..

  Kagocel je dobra domaća zamjena za Arbidol i za odrasle i za dijete, budući da su prilikom odabira ovog analoga dovoljna 4 dana uzimanja naravno.

  Ergoferon ili Arbidol što je bolje

  Proizvođač: Materia-Medica, Rusija

  Oblik izdanja: pastile

  Aktivni sastojak: antitijela na interferon, histamin i CD4 limfocite

  Analog Ergoferona učinkovitiji je od Arbidola, jer zbog svog jedinstvenog sastava ima i imunostimulirajuće i antihistaminsko djelovanje, a također ublažava upalu. Uspješno se koristi za liječenje mnogih akutnih respiratornih virusnih infekcija i za odrasle i za dijete, počevši od šeste godine života.

  Ovaj analog je jeftiniji od Arbidola, za odraslu osobu i dijete za liječenje, jedan paket je dovoljan za minimalni tečaj.

  Arbidol ili Remantadin

  Proizvođač: CN Pharm, Rusija / Olainfarm, Latvija

  Oblik izdanja: tablete, kapsule

  Aktivni sastojak: Rimantadin

  Sinonimi: Orvirem, Algirem, Rimantadin

  Remantadin je jeftini domaći analog Arbidola za djecu od 1 godine i odrasle, ali učinkovit je samo protiv virusa gripe A i B.

  Arbidol ili Ingavirin - što je bolje i učinkovitije

  Proizvođač: Valenta, Rusija

  Oblik oslobađanja: kapsule

  Aktivni sastojak: imidazoliletanamid pentandiojske kiseline

  Analogni Ingavirin 90 mg koristi se za odrasle od 17 godina, a za adolescente od 13 do 17 godina koristi se Ingavirin 60 mg.

  Ovo je imunomodulator, koji osim antivirusnog, djeluje i protuupalno..

  Prema liječnicima i pacijentima, kod gripe je učinak lijeka izraženiji ako se koristi prvog dana bolesti.

  Arbidol ili Anaferon

  Proizvođač: Materia-Medica, Rusija

  Oblik izdanja: pastile

  Aktivni sastojak: antitijela na interferon gama

  Anaferon je jeftiniji analog Arbidola, ima antivirusno i imunostimulirajuće djelovanje zbog indukcije interferona i drugih čimbenika imuniteta kod odraslih i djece.

  Za dijete mlađe od 18 godina koristite Anaferon Children's.

  Arbidol ili Cikloferon - što je bolje

  Proizvođač: POLISAN, Rusija

  Oblik oslobađanja: obložene tablete

  Aktivni sastojak: Meglumine acridone acetate

  Cikloferon - analog Arbidola za odrasle i djecu od 4 godine, koristi se ne samo za liječenje gripe i SARS-a, već i za infekcije uzrokovane virusom herpesa.

  Mehanizam djelovanja je indukcija interferona. Uz to, analog Cycloferon potiskuje reprodukciju virusa u ranim fazama.

  Arpeflu ili Arbidol

  Proizvođač: Lekpharm, Bjelorusija

  Oblik izdanja: tablete

  Aktivni sastojak: Umifenovir

  Sinonimi: Arbidol, Aflyudol, Arbidol Maximum

  Arpeflu je jeftinija zamjena za Arbidol, iako je njegov analog u smislu aktivne tvari.
  Koristi se za liječenje i prevenciju virusnih bolesti dišnog sustava. Može se koristiti i za odrasle i za djecu mlađu od 6 godina.

  Amiksin ili Arbidol - što je bolje

  Proizvođač: Pharmstandard, Rusija

  Oblik oslobađanja: obložene tablete

  Aktivni sastojak: Tiloron

  Sinonimi: Lavomax, Tiloram

  Analogni Amiksin nije propisan samo za gripu i akutne respiratorne virusne infekcije, već se učinkovito koristi za liječenje klamidije, hepatitisa B i C, u složenoj terapiji neurovirusnih infekcija i plućne tuberkuloze.

  Arbidol ili Citovir

  Proizvođač: Cytomed, Rusija

  Oblik izdanja: kapsule, dječji sirup, prašak za pripremu oralne otopine

  Aktivni sastojak: Alfa-glutamil-triptofan + Askorbinska kiselina + Bendazol

  Analog Tsitovir 3 složeni je pripravak koji se sastoji od dva imunomodulatora i antioksidansa askorbinske kiseline, koji u kombinaciji međusobno pojačavaju djelovanje.

  Lijek se uspješno koristi za liječenje i prevenciju gripe, posebno u dječjoj praksi.

  Trekrezan ili Arbidol - što je bolje

  Proizvođač: Usolye-Sibirskiy KhFZ, Rusija

  Oblik izdanja: tablete

  Aktivni sastojak: Oxyethylammonium metilphenoxyacetate

  Sinonimi: Trekresil, Trekresolid

  Analogni Trekrezan spada u skupinu općih toničkih adaptogena. Potiče proizvodnju interferona, jača imunološki sustav, povećava otpornost tijela na bolesti, štetne čimbenike okoliša, na djelovanje toksina, uključujući alkohol.

  Ovaj je analog jeftiniji od Arbidola; djeci starijoj od 12 godina i odraslima pakiranje od 10 tableta dovoljno je za kuru.

  Bolje je koristiti Trekrezan ne kao analog Arbidola, već u kombinaciji - za liječenje gripe i tijekom razdoblja oporavka nakon oporavka..

  Tamiflu ili Arbidol

  Proizvođač: Hoffman La Roche, Švicarska

  Oblik oslobađanja: kapsule

  Aktivni sastojak: Oseltamivir

  Sinonimi: Nomidi, Seltavir

  Analog Tamiflua odnosi se na inhibitore neurominidaze, odnosno krši sposobnost virusa da prodre u stanicu. Učinkovit protiv mnogih poznatih sojeva virusa gripe.

  Djeci od 1 godine i pacijentima s poremećajima gutanja treba otvoriti kapsulu i razrijediti sadržaj u 5 ml vode.

  Afludol ili Arbidol - što je bolje

  Proizvođač: Tatkhimfarmpreparaty, Rusija

  Oblik izdanja: tablete

  Aktivni sastojak: Umifenovir

  Sinonimi: Arbidol, Arpeflu, Arbidol Maximum

  Afludol je jeftini domaći analog Arbidola, njegov je sinonim, odnosno sadrži istu djelatnu tvar i koristi se za iste probleme u istom načinu rada..

  Odgovori na pitanja

  1. Arbidol - duda ili lijek?

  Arbidol je učinkovit protiv brojnih virusa, ali ne svih koji trenutno postoje..

  Ako lijek ne djeluje na određeni soj virusa, to ne znači da je riječ o placebu.

  Postoje brojne potvrde o učinkovitosti Arbidola, njegovih analoga za djelatnu tvar u liječenju djece i odraslih od gripe.

  2. Arbidol s alkoholom je moguć ili ne?

  Alkohol ne smanjuje terapijsku aktivnost Arbidola, kao što to čini s antibioticima. Međutim, alkohol štetno utječe na imunološki sustav u cjelini, stoga tijekom liječenja virusne bolesti konzumaciju alkohola treba svesti na najmanju moguću mjeru.

  3. Arbidol - homeopatija ili ne?

  Homeopatske lijekove karakterizira uporaba vrlo malih doza lijekova - do deset tisućinki mikrograma. Terapijska doza Arbidola iznosi najmanje 50 mg djelatne tvari, što je mnogo više od homeopatskih doza.

  4. Arbidol je antibiotik ili nije?

  Arbidol je isključivo antivirusno sredstvo, a ne antibiotik, jer ne ubija bakterije, već sprečava virus da uđe u stanice tijela.

  Analozi arbidola

  Ova stranica sadrži popis svih analoga arbidola u smislu sastava i indikacija za uporabu. Popis jeftinih analoga, a cijene možete usporediti i u ljekarnama.

  • Najjeftiniji analog Arbidola: Arpeflu
  • Najpopularniji analog Arbidola: Ingavirin
  • ATC klasifikacija: Umifenovir
  • Aktivni sastojci / sastav: Umifenovir

  #ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
  1Arpeflu umifenovir
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  60 rub50 UAH
  2Alpizarin tetrahidroksiglukopiranozilksanten
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  70 rub--
  3Panavir Panavir
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  110 rub150 UAH
  4Amizon Enisamia jodid
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  149 rub19 UAH
  petKagocel Kagocel
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  189 rub188 UAH

  Prilikom izračuna troškova jeftinih analoga Arbidola uzeta je u obzir minimalna cijena koja je pronađena u cjenicima koje su dostavljale ljekarne

  #ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
  1Ingavirin vitaglutam
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  300 RUB167 UAH
  2Izoprinozin inozin pranobeks
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  505 rub67 UAH
  3Panavir Panavir
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  110 rub150 UAH
  4Tivikay dolutegravir
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  7000 rub6500 UAH
  petKagocel Kagocel
  Analog prema indikaciji i načinu primjene
  189 rub188 UAH

  Popis analoga lijekova temelji se na statistikama najtraženijih lijekova.

  Svi analozi Arbidola

  Sastavni analozi i indikacije za uporabu

  ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
  Arbidol umifenovir za djecu372 rub--
  Arbidol maksimum422 rub580 UAH
  Arbivir-Health umifenovir--35 UAH
  Arbivir-Health Forte umifenovir--93 UAH

  Gornji popis analoga lijeka, koji ukazuje na nadomjestke za Arbidol, najprikladniji je, jer imaju isti sastav aktivnih sastojaka i podudaraju se u indikacijama za upotrebu.

  Analozi prema indikaciji i načinu primjene

  ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
  Amizon Enisamia jodid149 rub19 UAH
  Kagocel Kagocel189 rub188 UAH
  Panavir Panavir110 rub150 UAH
  Ferrovir1329 rub1900 UAH
  Arpeflu umifenovir60 rub50 UAH
  Jodantipirin jodantipirin203 rub330 UAH
  Arbivir--27 UAH
  Arbivir Forte--90 UAH
  Armenicum----
  Sovaldi sofosbuvir, velpatasvir--10618 UAH
  Alpizarin tetrahidroksiglukopiranozilksanten70 rub--
  Triazavirin Triazavirin595 rub--
  Anaferon za odrasla antitijela za pročišćeni afinitet za gama interferon307 rub--
  Groprinozin inozin pranobeks--5 UAH
  Izoprinozin inozin pranobeks505 rub67 UAH
  Inozin----
  Novirin inozin pranobex--56 UAH
  Normomed inozin pranobex373 rub102 UAH
  Groprinosin inozin pranobex225 rub--
  Gropivirin inozin pranobex--80 UAH
  Imunozin inozin pranobeks----
  Fuzeon enfuvirtid--80 642 UAH
  Isentress raltegravir2156 rub4188 UAH
  Celsentri maravirok11300 rub7000 UAH
  Altabor--21 UAH
  Proteflazid mljeveni veinik, štuka3450 rub122 UAH
  Engystol homeopatska snaga različitih tvari375 rub16 UAH
  Immustat umifenovir--35 UAH
  Ingavirin vitaglutam300 RUB167 UAH
  Flavozid Veinik kopneni, Sod Pike--85 UAH
  Amizon Max--49 UAH
  Amizonchik--46 UAH
  Tivikey dolutegravir----
  Tivikay dolutegravir7000 rub6500 UAH
  Erebra čičak--97 UAH
  Daclatasvir--110 UAH
  Daklinza daclatasvir48500 rub39000 UAH
  Sofosbuvir Sofosbuvir9900 rub175 UAH
  Grateziano Sofosbuvir--10200 UAH
  Sofosvel sofosbuvir, velpatasvir----
  Sofir sofosbuvir----
  Imunoflazid mljeveni veinik, štuka--50 UAH

  Različit sastav, može se podudarati u indikaciji i načinu primjene

  ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
  Vikeira Pak111500 rub--
  Atsik--32 UAH
  Aciklovir aciklovir9 rub10 UAH
  Aciklovir Hexal aciklovir82 rub--
  Aciklovir-Acri aciklovir34 rub--
  Aciklovir-Farmak aciklovir--15 UAH
  Geviran aciklovir--140 UAH
  Gerpevir aciklovir--22 UAH
  Zovirax aciklovir150 rub38 UAH
  Medovir aciklovir--107 UAH
  Ciklovir----
  Biociklovir-Biopharma aciklovir--69 UAH
  Aciklovir-Akrikhin aciklovir26 rub42 UAH
  Aciklovir Ozon aciklovir23 rub--
  Aciklovir forte Aciklovir154 rub--
  Vero-Ribavirin Ribavirin----
  Virazol ribavirin----
  Copegus ribavirin--566 UAH
  Livel ribavirin--183 UAH
  Rebetol ribavirin4650 rub750 UAH
  Ribavirin Ribavirin91 rub143 UAH
  Virorib ribavirin--879 UAH
  Ribavin ribavirin--528 UAH
  Ribavirin Meduna ribavirin----
  Ribavirin-Astrafarm ribavirin--144 UAH
  Ribarin ribavirin----
  Ribasfer ribavirin----
  Hepavirin----
  Trivorin----
  Devirs ribavirin422 rub750 UAH
  Ribavirin Canon ribavirin221 rub750 UAH
  Cymeven ganciklovir1406 rub712 UAH
  Ganciklovir-Pharmex ganciklovir--684 UAH
  Famvir famciklovir1359 rub399 UAH
  Famatsivir famciklovir----
  Familar Famciklovir400 rub--
  Valavir valaciklovir--88 UAH
  Valtrex valaciklovir980 rub1000 UAH
  Valtrovir valaciklovir--108 UAH
  Valčić valaciklovir--175 UAH
  Herpacivirvir valaciklovir----
  Herpeval valaciklovir--187 UAH
  Valvir valaciklovir353 rub861 UAH
  Valtsikon valaciklovir500 RUB650 UAH
  Vacirex valaciklovir----
  Valaciklovir Canon Valaciklovir277 rub--
  Valaciklovir Valaciklovir272 rub--
  Vairova Valaciklovir255 rub--
  Virdel Valaciklovir----
  Valaciklovir-OBL Valaciklovir----
  Valcite valganciklovir hidroklorid11950 rub1300 UAH
  Civalgan valganciklovir11.400 rub8500 UAH
  Valganciklovir-Teva valganciklovir24640 rub12000 UAH
  Virudin brivudin----
  Remantadin Rimantadin hidroklorid35 rub13 UAH
  Orvirem Rimantadin hidroklorid238 rub380 UAH
  Rimantadin Rimantadin24 rub14 UAH
  Remavir rimantadin--9 UAH
  Remantadin-KR rimantadin--14 UAH
  Rimantadin-Darnitsa rimantadin--14 UAH
  Rimantadin Actitab Rimantadin74 rub--
  Rimantadin Avexima rimantadin58 rub--
  Rimantadin-FPO rimantadin----
  Reyataz atazanavir5000 rub3500 UAH
  Baraklud entekavir6350 rub170 UAH
  Sunvepra asunaprevir, trigliceridi srednjeg lanca, gliceromonokaprilokaproat (tip I), polisorbat, butilhidroksitoluen--138408 UAH
  Arlansa narlaprevir65550 rub--
  Interfast saquinavir mesylate8000 rub--
  Indivir-400----
  Virodin----
  Norvir ritonavir--1606 UAH
  Ritovir ritonavir----
  Viracept nelfinavir----
  Emletra lopinavir, ritonavir----
  Telzir fosamprenavir7000 rub6500 UAH
  Atazanavir atazanavir--1600 UAH
  Aptivus tipranavir112.000 rub14543 UAH
  Prezista darunavir9500 rub3000 UAH
  Kemeruvir darunavir amorfan5900 rub--
  Darunavir darunavir amorfni5949 rub8000 UAH
  Insivo telaprevir249 900 rub52400 UAH
  Viktrelis boceprevir49000 rub20500 UAH
  Sovriad simeprevir natrij33250 rub27 000 UAH
  Zidovudin Zidovudin----
  Retrovir zidovudin772 rub6247 UAH
  Viro-Z zidovudin----
  Zidovir zidovudin----
  Nardin zidovudin----
  Azimitem Zidovudine972 rub1200 UAH
  Zidovudin-AZT zidovudin----
  Divir----
  Dinosin----
  Didanozin didanozin----
  Didanozin - izvorni didanozin----
  Aktastav Stavudin----
  Stag stavudin----
  Virostav stavudine----
  Stavudin stavudin----
  Vero-stavudinski stavudin----
  Heptavir-150230 rub--
  Zeffix lamivudin1268 rub412 UAH
  Virolam lamivudin----
  Lamivir Lamivudin----
  Lamivudin Lamivudin356 rub4954 UAH
  Epivir lamivudin1527 rub3634 UAH
  Ziagen abakavir1205 rub5150 UAH
  Virol----
  Olitid abakavir1500 rub2400 UAH
  Abacavir-ABC abakavir----
  Viread Tenofovir7000 rub750 UAH
  Tenvir tenofovir3500 rub1150 UAH
  Tenohop tenofovir--1014 UAH
  Tenofovir-TL tenofovirdizoproksil fumarat394 rub789 UAH
  Tenofovir tenofovir dizoproksil fumarat339 rub788 UAH
  Emtritab emtricitabin----
  Sebivo Telbivudine6800 rub1300 UAH
  Nevivir nevirapin----
  Nevimun nevirapin----
  Nevirapin nevirapin460 rub16 791 UAH
  Stocrin efavirenz4300 rub90 UAH
  Estiva efavirenz----
  Efavir efavirenz--1000 UAH
  Efavirenz efavirenz486 rub11504 UAH
  Eferven efavirenz----
  Efkur efavirenz----
  Effahop efavirenz----
  Intelens etravirin9785 rub3000 UAH
  Edurant rilpivirin16000 rub--
  Relenza Zanamivir879 rub800 UAH
  Relenza zanamivir--385 UAH
  Tamiflu oseltamivir1082 rub359 UAH
  Nomidi Oseltamivir260 rub--
  Trizivir abakavir, zidovudin, lamivudin139438 rub48786 UAH
  Kombivir zidovudin, lamivudin9220 rub18939 UAH
  Virokomb zidovudin, lamivudin--3002 UAH
  Duovir zidovudin, lamivudin----
  Zidolam zidovudin, lamivudin883 rub--
  Zovilam zidovudin, lamivudin----
  Kombivudin, zidovudin, lamivudin----
  Lazid zidovudin, lamivudin----
  Lamivudin i Zidovudin Zidovudin, Lamivudin----
  Lamihop zidovudin, lamivudin--266 UAH
  Zilacomb zidovudin, lamivudin----
  Disaverox zidovudin, lamivudin1380 rub--
  Lazivudin zidovudin, lamivudin----
  Kivexa abakavir, lamivudin2787 rub1600 UAH
  Tenvir-EM tenofovir, emtricitabin----
  Tenochop-E tenofovir, emtricitabin----
  Truvada tenofovir, emtricitabin8790 rub3000 UAH
  Emtricitabin Tenofovir Tenofovir, Emtricitabin----
  Duovir-N zidovudin, lamivudin, nevirapin----
  Lamivudin, Zidovudin, Nevirapin Zidovudin, Lamivudin, Nevirapin----
  Viradei tenofovir, emtricitabin, efavirenz5300 rub2180 UAH
  Mactrivir tenofovir, emtricitabin, efavirenz----
  Atripla--30 000 UAH
  Emtricitabin Emtricitabin----
  Komplera rilpivirin, tenofovir, emtricitabin----
  Eviplera emtricitabin, tenofovir dizoproksil, rilpivirin11500 rub15 000 UAH
  Kaletra lopinavir, ritonavir3050 rub2002 UAH
  Lopicip lopinavir, ritonavir----
  Aluvia--1871 UAH

  Kako pronaći jeftini analog skupog lijeka ?

  Da biste pronašli jeftini analog lijeka, generički lijek ili sinonim, prije svega preporučujemo da obratite pažnju na sastav, odnosno na iste aktivne sastojke i indikacije za uporabu. Identični aktivni sastojci lijeka ukazat će na to da je lijek sinonim za lijek, farmaceutski ekvivalent ili farmaceutsku alternativu. Međutim, ne treba zaboraviti na neaktivne komponente sličnih lijekova, koje mogu utjecati na sigurnost i učinkovitost. Ne zaboravite na savjete liječnika, samo-lijekovi mogu naštetiti vašem zdravlju, zato se uvijek konzultirajte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo kakvih lijekova.

  Cijena arbidola

  Na web stranicama u nastavku možete pronaći cijene za Arbidol i saznati o dostupnosti u ljekarni u blizini